Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie verhelpt stoornissen en beperkingen in het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.
De klachten kunnen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken door bijvoorbeeld overbelasting. U krijgt dan last van hoofdpijn, nek- en schouderklachten, hoge en lage rugklachten. Maar er kunnen ook klachten optreden als duizeligheid, maagpijn of darmklachten.

Wij verhelpen of verminderen de klachten en gewrichtsstoornissen via zogenaamde manipulatieve technieken. Daarbij passen wij op een speciale manier bepaalde bewegingen toe, zodat de beweeglijkheid van de gewrichten wordt vergroot, doordat er vrijwel directe pijndemping ontstaat. De behandeling heeft vaak snel resultaat: uw houding verbetert, bewegen gaat makkelijker en pijn neemt af.

Sinds 1 januari 2006 kunt u direct met uw klachten naar de manueel therapeut gaan, zonder dat u een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft gekregen. Voor meer informatie over de NVMT en manuele therapie kunt u kijken op www.nvmt.nl.

Fitwell is lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Fitwell - Osteopathie