Senioren Oefengroep

Bij Fitwell bieden wij begeleiding bij het fit ouder worden in de vorm van een beweeggroep. Deze groepen zijn minimaal 1 keer per week, met een duur van 1 uur.

Voor wie?

De groep is speciaal voor ouderen die (langer) gezond en fit willen blijven of weer worden. Na de lockdown door COVID-19 merken we allemaal dat dit effect heeft op onze fitheid. Naarmate de jaren verder tellen, is de mate van fitheid nog meer van belang. Als u graag onder begeleiding uw doelen wil behalen, bent u hier aan het juiste adres. Doelen voor u kunnen zijn: het veilig zelfstandig wandelen (binnen of buiten), het verbeteren van uw balans en het verlagen van uw valrisico, het beter op kunnen staan uit de bank, het verminderen van vermoeidheidklachten of uw huidige uithoudingsvermogen zo lang als mogelijk behouden

Wat moet u zich voorstellen?

U wordt begeleid door onze personal trainer. Hij heeft kennis met de uitdagingen die een oudere leeftijd kunnen te weegbrengen. Hij zorgt ervoor dat de oefeningen die u doet bij u passen. Samen bespreekt u de voortgang en is er altijd de mogelijkheid om te vragen naar informatie/advies. Tijdens uw oefenproces zal de trainer u nauwlettend in de gaten houden en de oefeningen aanpassen waar nodig. Samen werkt u aan doelen die u samen met hem hebt besproken/overlegd.

Wat moet u doen?

Bij interesse kunt u altijd bellen of kom even langs. U start met een proefles waarbij de trainer kennis met u maakt en persoonlijke doelen met u op kan stellen. De eerste keer zal de trainer ook bekijken welke oefeningen passend zijn bij uw hulpvraag en zal u kennis maken met de andere binnen de groep.

Voor de eerste keer adviseren wij u lekker zittende kleding te dragen en stevige sport- of wandelschoenen. 

De beweeggroep vindt ten allen tijde plaats onder deskundige begeleiding tussen 10.00 – 15.30 uur.